Tek Ders Sınavı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ TEK DERS SINAV DUYURUSU

2018 Yaz Okulu sonunda mezuniyet durumunda olan öğrenciler için “Tek Ders Sınavı” yapılacaktır.

Tek ders sınavı için uygulama esasları aşağıda belirtilmiştir:

1- Tek ders sınavına girecek öğrencilerin bir dilekçe ile kendi bölümlerine müracaat etmesi gerekir.

2- Tek ders sınavına girebilmek için, ilgili dersin yarıyıl sonu sınavına girebilme şartlarının yerine getirilmiş olması zorunludur. Buna göre, yaz okulunda bir dersi alıp da kalmış olan öğrenci, daha önce normal dönem içerisinde ilgili dersin devamını alamamış ise tek ders sınav haklarından yararlanamaz.

3- Mezuniyet aşamasındaki bir öğrenci, eğitim-öğretimi süresi boyunca; bahar yarıyılı sonunda yapılan mezuniyet sınavı, yaz okulu sonrasında yapılan tek ders sınavı ve güz yarıyılı sonunda yapılan tek ders sınavı haklarından sadece birinden yararlanabilir.

4- Kullandığı mezuniyet veya tek ders sınav hakkı sonunda başarısız olan öğrenci, başarısız olduğu ders(ler)i, eğitim-öğretim döneminde yeniden almak ve başarmak zorundadır.

5- 2018 yaz okulu sonrasında mezuniyet aşamasındaki öğrenciler için tek ders sınavı, 20 Eylül 2018 Perşembe günü saat:14.00’te yapılacaktır.

6- Tek ders sınav sonuçları 21 Eylül 2018 Cuma günü mesai bitimine kadar otomasyon üzerinde ilan edilmelidir.